Google blog

Google-függő blog

Google-lal keresgélek, Gmail-lel levelezek, YouTube-ot nézek, Adwords-szel hirdetek és az Analytics-szel dolgozom.
Google-függő lettem.

Bezár a Yahoo Site Explorer, bővül a Bing Webmaster Center

2011.07.19. 08:54 Kolos Tibor

Bár a Yahoo keresője elég jelentéktelen szerepet játszik Magyarországon, a keresőoptimalizálással foglalkozókat bizonyára megrázza a hír. A bejövő linkek ellenőrzésére ugyanis mindeddig a Yahoo Site Explorer volt a legjobb eszköz - még az ezer darabos korlátja mellett is. A Google ugye csak erősen szűrt listát ad - még a Webmaster Tools üzemmódban is.

A hivatalos kommüniké szerint a Yahoo ugyan tovább pásztázza a honlapokat, de a keresési eredményeit a jövőben a Bing adja majd. A Yahoo Site Explorer eszköztára pedig a Microsoft Bing Webmaster Center-jébe kerül integrálásra.

Aki pedig linkeket akar majd ellenőrizni, az saját honlapja tekintetében örülhet is a változásnak. A Bing Webmestereszközök ugyanis a regisztrált felhasználóknak jóval nagyobb, max. 20.000 tételes listát ad a bejövő linkekről. Ráadásul a hivatkozó oldal címe helyett többletinformációként a horgonyszöveget (anchortext), azaz magának a hivatkozásnak (link) szövegét adja meg.

A versenytársak linkjeit viszont úgy tűnik, más módon kell majd ellenőrizni az elkövetkezőkben.

További infók, vélemények és kommentár a Search Engine Journal és a Search Engine Land cikkében.

Szólj hozzá!

Címkék: microsoft google yahoo bing bing webmaster center yahoo site explorer

A bejegyzés trackback címe:

https://google-fuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr23079154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása