Google blog

Google-függő blog

Google-lal keresgélek, Gmail-lel levelezek, YouTube-ot nézek, Adwords-szel hirdetek és az Analytics-szel dolgozom.
Google-függő lettem.

10 hasznos tipp weblap használhatóság (usability) tárgyában 3/10

2009.11.25. 08:00 Kolos Marcell

3.    A dizájn minősége a hitelesség egyik indikátora

Készültek tanulmányok annak kimutatására is, mi befolyásolja az emberek értékítéletét egy weblap hitelességével kapcsolatban:

Nem tudjuk, miféle a Fever nevű alkalmazás, de a szemrevaló felhasználói felület remek első benyomást tesz.

- Stanford-Makovsy-féle Web Hitelesség Tanulmány 2002: Annak vizsgálata, mi tesz egy weboldalt hitelessé manapság (Investigating What Makes Web Sites Credible Today)
- Mi tesz egy weboldalt hitelessé? Áttekintés egy széleskőrű kvantitatív kutatásról (What Makes A Web Site Credible? A Report on a Large Quantitative Study)
- A számítógépes hitelesség elemei (The Elements of Computer Credibility)
- Elements that Affect Web Credibility: Early Results from a Self-Report Study (Proceedings of ACM CHI 2000 Conference on Human Factors in Computing Systems, v.2, New York: ACM Press)

Tanulságos megállapítása ezeknek a tanulmányoknak, hogy a felhasználók valóban a borítója alapján ítélnek meg egy könyvet. Egy weboldalt pedig a megjelenéséről. Tördelés, áttekinthetőség, tipográfia, szín és stílus - mind befolyásolják azt, milyennek érzékelik a felhasználók az adott weboldalt, milyen imázst sugárzol. A weblapnak nem egyszerűen jó imázst, hanem a célközönséghez igazodót kell sugároznia.

Egyéb tényezők, melyek elősegítik a hitelességet: a honlap tartalmának minősége, a hibák száma, a frissítések mértéke, a használat kényelme, illetve a szerző megbízhatósága.

Szólj hozzá!

Címkék: usability használhatóság hitelesség

A bejegyzés trackback címe:

https://google-fuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr191546441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása