Google blog

Google-függő blog

Google-lal keresgélek, Gmail-lel levelezek, YouTube-ot nézek, Adwords-szel hirdetek és az Analytics-szel dolgozom.
Google-függő lettem.

Google’s Local Business Center - a cégtudakozó

2008.04.03. 22:50 Kolos Tibor

A Google Amerikában az internetes szaknévsorok piacán is nyomul. 2006. decembere óta létezik a Google’s Local Business Center. aholis bármely vállakozás felteheti magát a GoogleMaps-re (természetesen díjmentesen). A szolgáltatás közel 30 országra terjed ki, a mi környékünkön az osztrák, lengyel és orosz vállalkozások élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A jelentkezési űrlap az elérhetőségi adatokon kívül a tevékenység 200 karakternyi leírására, a nyitvatartás idejének és a lehetséges fizetési módok részletezésére ad módot.
Az úgynevezett "Plus Box"-ban az adatok kezelése nem volt tökéletes - a problémákat a Google 15 hónap után a napokban oldotta meg.
Magyarországon ugyan még nem működik a Google’s Local Business Center, de itthon is bárki bármilyen céget, vendéglátóhelyet, egyebet feltehet a GogleMaps-re, miután gmail vagy más (pl. Adwords, Analytics, Adsense) Google szolgáltatásba bejelentkezett:






















A térképre felvitt objektumot bárki megtalálhatja a GoogleMaps szöveges keresőjében (aki ügyes), csak be kell írni annnak nevét. Tapasztalatom szerint annyi trükkje van a dolognak, hogy a keresés elindításakor a képernyőn annak a környéknek a térképe kell hogy legyen, ahol a találat várható. Ha pl. Budapesti céget keresel, ne a Balaton töltse ki a térképed - bár nekem sikerült pesti céget megtalálnom úgy, hogy előtte a Velencei tavat nézegettem elég jó nagyításban.
A Google-ban történő 'normális' keresés szempontjából egyébként nincs jelentősége annak, hogy ki van és ki nincs fent a GoogleMaps-en. A "Budapest site:maps.google.com", a "Magyarország site:maps.google.com" valamint a "Hungary site:maps.google.com" keresések együttesen is csak  e g y e t l e n  érdemi találatot adnak - éspedig a Kútvölgyi kórház geográfiai fekvését tekinthetjük meg.
Ami végül nem is mondható rossz eredménynek, ha éppen a gutaütés kerülgeti a lelkes Google-függőt.

Szólj hozzá!

Címkék: google cégkatalógus googlemaps szaknévsor cégtudakozó

A bejegyzés trackback címe:

https://google-fuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr14410453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása