Google blog

Google-függő blog

Google-lal keresgélek, Gmail-lel levelezek, YouTube-ot nézek, Adwords-szel hirdetek és az Analytics-szel dolgozom.
Google-függő lettem.

ProCog - a transzparens keresőmotor

2012.11.13. 23:47 Kolos Tibor

Miért nem szerepel a weboldalam a Google-ban előrébb? Ez az a kérdés, amelyre egzakt válasz nincs és nem is lesz hivatalos forrásból, a Google-tól. Aki viszont már átélte, hogy honlapja valamilyen kulcsszavára vagy fontos kifejezésére alaposan hanyatt esett a Google első oldaláról, valószínűleg értékelni fogja a ProCog keresőjét:

ProCog keresés

Kattints a képre, ha tüzetesebben (nagyobb méretben és új ablakban) meg akarod tekinteni!

Ez a keresőmotor nem kevesebbet kínál, mint teljes átláthatóságot - a találatok mellett feltünteti, hogy saját pontozási rendszerében a honlap egészét illetve adott oldalát minek alapján sorolta be oda, ahova tette.
A magyar nyelv sajátságait némi fogyatékossággal kezeli talán a rendszer, de keresési eredményei, helyezettei sok hasonlóságot mutatnak a Google találataihoz.

Miért / Kinek érdemes a ProCog-ot használni?

A ProCog használatát honlap tulajdonosoknak, keresőoptimalizálási szakemberek számára ajánlom. Joggal feltételezhető ugyanis, hogy a Google-hoz igen hasonlóan működik - márpedig akkor a weboldalak egyes elemeire adott pontszámai több mint tanulságosak, és a linkekkel kapcsolatos elemzései is igen hasznos információkkal, elemzésekkel szolgálnak.

Végső soron a ProCog a tanszparenciája révén olyan, mint egy pletykás barátnő. A Google sok apró titkát kifecsegi. Ezek közül sok igaz, és van, amelyik nem. Meg tán nem is mind titok. Csak ki kell szűrni a hasznos információkat!

1 komment

Címkék: keresőoptimalizálás keresőmotor Google ProCog

A bejegyzés trackback címe:

https://google-fuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr444906176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

raa 2012.11.17. 00:58:56

Köszi a cikket :)
Némi hátrány azért:
rákerestem arra a ProCog-on, hogy "alternatív energia" és a Chrome az egész találati oldalt letiltotta, mert a találati listán megjelenő alet.hu oldal vírusos...
süti beállítások módosítása