Google blog

Google-függő blog

Google-lal keresgélek, Gmail-lel levelezek, YouTube-ot nézek, Adwords-szel hirdetek és az Analytics-szel dolgozom.
Google-függő lettem.

Reszkess Skype, jön a GTalk-Gizmo

2009.11.11. 15:00 Kolos Tibor


 

AdMob után Gizmo5

Az AdMob-bevásárlás mellé itt egy még frissebb, egyelőre meg nem erősített "Google shopping" hír! A TechCrunch írja, hogy elkelt a Gizmo, az internettelefon (VoIP) piac fiatal versenyzője.
Egy hónapja a Gizmo-val kapcsolatosan arról olvashattunk, hogy az internettelefon piacának legnagyobbja, a Skype tárgyal - alapítóinak/volt tulajdonosainak szabadalma miatt - a telefonos alkalmazás talán szívátültetés előtt áll. Skype-Gizmo tárgyalások folytak, de aztán a Skype új tulajdonosainak (eBay) sikerült megegyezniük a még mindig technológia tulajdonos Janus Friis és Niklas Zennstrom Joltd nevű cégével, és nem volt szükség a B-tervre.

A Gizmonál nem sokat szomorkodtak a rangos kérő elmaradása miatt, mert a TechCrunch értesülése szerint alig egy hónappal már a Google tenyerébe csaptak, és 30 millió dollárért a Gizmo is a Google nyájába tagozódott.

Ezzel az üzlettel megnyílt az út a Google előtt, hogy egyesítse Google Voice és Google Talk (GTalk) szolgáltatását. Így a Google Talk felhasználók majd nem csupán más Google Talk felhasználókkal cseveghetnek, hanem a vezetékes és mobil telefon használók is elérhetővé válhatnak számukra.

Baljós árnyak

Emlékezzünk a Netscape böngészőjének sorsára, amikor a Microsoft szemet vetett a Netscape Navigator piaci szegmensére! Az Internet Explorer Windows operációs rendszerbe építésével A Microsoft egy-két év alatt lenullázta a piacvezetőt. Vajon ez a sors vár a Skype-ra is? A Google-nak keresője révén hasonló ereje van, mint a Microsoft-nak. Elég a Google keresőjének nyitóoldalán rendszeresíteni egy GTalk/Gizmo linket, és máris napi ezrek csatlakozhatnak a Gizmo-használók táborához.

Lehet, hogy ez a jövő már el is kezdödőtt? A napokban A Google nyitóoldalán megjelent egy Android reklám linkje. A téma nagyon közeli, a Gizmo-reakciók tesztelésére teljesen alkalmas.

Ti kinek szorítotok, ha kitör a háború? A macskának, az egérnek, vagy a sajtnak?

2 komment

Címkék: microsoft google windows voip ebay skype netscape internet explorer gtalk google talk internettelefon gizmo5 google voice netscape navigator

A bejegyzés trackback címe:

https://google-fuggo.blog.hu/api/trackback/id/tr11516007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.11.15. 17:23:37

Off!
Köszöntelek a Blogotékában!
Ahol egérnek, sajtnak, macskának egyaránt helye van :-)

Kolos Tibor · https://www.haloszem.hu 2009.11.16. 10:29:35

Köszönöm a köszöntést, Laci!
Ezen eltűnődtem, hogy mikor hova soroljam magam az egér-sajt-macska hármasból :)
süti beállítások módosítása